nerden çıktı bu özgür lili?

Nüfus kağıdımdaki adımın bir tabu haline gelmesi başlattı bu olayı. 'Diloloy naber? Aman bu da uzun ki kısaltalım biz bunu' gibi konuşmalardan sonra diloy, dilo, lilo gibi çeşitli transformasyonlarla en son lili diye çağırıldığım zamanlardı...

Öncelikle şuna değinelim: Bir isim nasıl bu kadar değişebilir ki? Evet bu da pek tabii bir vakadır benim için. Geçen sene, matematik dışında her türlü aktivitenin yapılabildiği derslerde ben hocayı dinlemeye çalışırken -ineğim ya, bozmamak lazım- defterim çeşitli saldırılara uğrardı. Sayfalar kesinlikle boş yer kalmayacak şekilde abuk sabuk yazılarla dolar, hatta kimi zaman fonksiyonlarla kalp bile çizilebilirdi. İşte günlerden bir gün, yine ismi lazım değil dostlarımdan biri dilo yazacakken lilo yazmış ve buna iki ders kopulmuştu. Hatta daha sevimli olsun filan derken, bir bakmışız lili olmuşum, kader tabi.

Özgür lili ne alaka? -Kel alaka, tırt. Bu lili küçükken bir film izlemişti Özgür Willy diye. Çok sevmiş etkilenmişti o filmden; hatta öyle ki bir gün o da bir balinaya rastgelsin, arkadaş olsun istemişti. Tamam ne ruh hastası kılıklıymış bu lili diyeceksin. Ben de derim sanki sen yapmadın böylesi manyaklıklar... İçindeki çocuğu bastırmayacaksın, demiş atalarımız. Neyse, hani Willy ile lilinin telaffuzları da benziyo ya, işte ordan çıktı bu özgür lili.

Yorumlar