pes doğrusu

Duydum ki birileri dilonun yazımından şikayetçiymiş, artık dilo eskisi gibi yazmıyomuş, insanlar benden güzel devrik cümleler hatta kafiyeler bekliyomuş.

Şikayetlerinizi ve önerilerinizi lütfen yandaki dilek kutumuza atınız, ki yok öyle bişey, ama şaka bi yana, yazdığım mail adresinden elbette bana ulaşabilirsin, biliyosun ki kimse erişilmez değildir, veya bilmiyosan da beni bozma, bil.

Benim sevgili Miccer'ım ameliyat oldu, çok çok çok geçmiş olsun ona, yakın zamanda sağlığına kavuşsun, dönsün aramıza, bugün de ziyaret edemedim ama, anlayışlıdır bence kızmaz bana. Kafiyem yakıyorrr.

Üç senedir doğru düzgün görüşmüşlüğün olmayan ama eskiden çok sevdiğin bi arkadaşın, o aralar çok aklına düşüyo, adını çok anıyosun ve bir gün bi vesileyle aniden karşına çıkıveriyor, tesadüfün böylesi diyorsun. İşte o gün bugündür dostum, öylesi bi arkadaşla karşılaştım, eve de beraber döndük, çok yakınımda oturuyor, elindeki krakeri hatur hutur yiyen, ama doğru düzgün sesimizin çıkmamasıyla bir zamanlar meşhur olan arkadaşım ve ben'e sessiz olmamız konusunda ahlak dersi veren hanım teyze bozuntusuna rağmen yol boyunca, ki yaklaşık 45 dk, bi güzel konuştuk, sohbet ettik, oh çok mutlu oldum ben.

Yeter, bu kadarına da pes, denilesi tesadüflerden nefret ediyorum. Evet, açıkça söylüyor, haykırıyor, bağırıyorum. Hatta orta sonda ''yok artık!'' ünlemini argo bulan, onun yerine ''pes doğrusu'' dememizi isteyen 1. sınıf hocasından da nefret ediyor, ama tıpkı onun gibi artık pppppes doğrusu, diyorum.

Bugün bi kitap aldım, çok hevesle hem de, gerçekten de önsözünü okuduktan sonra aklımdan çıkammıştı ve bugün ne mutlu bana ki alabilme şerefine eriştim. Aslında Hep Seni Sevdim (Geek Magnet) diye bir kitap, Kieran Scott diye bir yazar, öneririm herkese, benim hayat doğrularımı yansıtıyor kısmen.

Bunları biliyor musunuz?

1.İnsan büyüdükçe dostları azalır.
2.Aşk gerçek bir olgudur.
3.Siz birisini seversiniz ama o sizi sevmez; siz de sizi seveni sevemezsiniz…
4.Takıntıları olan biri olmak zor…
5.Takıntılı arkadaşlara sahip olmak ise çok daha zor…
6.Aile içinde huzurlu olmak kadar önemli bir şey olmadığı gibi kişinin özgüvenini de bu huzur etkiler.
7.Evde alkol problemi olan biri ile yaşamak sabır gerektirir.
8.Tiyatro disiplin ister.
9.Takıntılarınızı yenmek için çaba gösterirseniz önce siz mutlu olursunuz!
10.Aşk herkesin kapısını çalmaz!


Evet gerçekten de büyüdükçe dostlar azalıyor. Liseden önce hep ezilen, istenmeyen, hatta dışlanan, belki de kıskanılan olmuştum zaten, çok yakın değildim. Ama lisede hayata başladım ben, asıl güzellikleri lisede yaşadım, ve yaşamayı umuyorum. Ancak hayata beraber başladığımız dostlarla da yollar ayrıldı bir bir, demiş ya şair, veya buna benzer bişey, gerçekten de günbegün hissediyorum bu soğukluğu, kimileri içimi ısıtmaz oldu artık, gönülden ırak. Yazık, çok yazık, ancak bana yazık olmasın daha iyi, gerek yok uzatmaya.

Hayat aslında güzel ve yaşamaya değer; elbette sorunların üstesinden de gelinir... Bazen hayatınızın dönüm noktası olacak insanlar aslında burnunuzun dibindedir; belki bakmak yerine görmeyi tercih etmek gerekir...

Yorumlar

  1. tabii bakmak ile görmek arasında farkı bilenler yapabilir bunu. ve o farkı bilenlerin dostları büyüdükçe azalır diyebilir miyiz? :)

    YanıtlaSil
  2. doğru aslında diyemeyiz, iyi bi noktaya değindin, gerçekten düşünmemiştim bunu. Ancak yine de kendine güvenmemeli, tedbirli olmalı insan; karşındakinin sağı solu belli olmayabiliyor, kimi zaman yaşananlar tokat etkisi yaratabiliyor. Sütten ağzı yanmak :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder